Polaroid Photo

Pictures from Muutoksen tuuli

Muutoksen tuuli

tavallisen naisen tavallista elämää

la
3
heinä '10

pelkkiä tabuja?

Äiti, siinä on sana joka on tabu. Se sisältää hyvin paljon asioita joita naisen tulisi täyttää, jotta täyttäisi nk. äitikriteeristön. Pitäisi imettää ja mielellään pitkään, täysin ilman tuttia ja pullotuksia, tulisi samalla pystyä lypsämään maitoa talteen ja vielä luouttamaankin sitä. Pitäisi olla samalla kotiäiti ja tienata perheeseen rahaa, tulisi tässä vielä kasvattaa lapsista kelpo kansalaisia sekä käydä kaupassa lapsikatraan kanssa ja tehdä miehelle ruoka tämän tultua kotiin, mielellään vielä niin että mies tulee valmiiseen pöytään.  Tulee olla aina valmis niin lasten kuin miehen tarpeiden tyydyttämiseen.

Mutta entäs sitten kun lapset kasvaa ja naisesta tuleekin työssäkäyvä äitinainen. Nii’in, siinä se vasta tabu onkin. Pitää olla työssäkäyvä, siis kantaa rahaa kotiin siinä missä mieskin. Tosin mies saa 3€ naisen €:n nähden tunnissa enemmän, tekee luultavasti fyysisesti kevyempää työtä ja tulee iltapäivällä valmiiseen ruokapöytään. Tulee olla se sama äiti joka silloinkin kun lapset ovat pieniä, ihan yhtälailla kasvattaa heitä, kuskata luultavasti jo tässä vaiheessa harrastuksiin, jos on useampi niin mennä kuin tuulispää paikasta toiseen koko ilta, ottaa vielä omaa aikaa, kuulustella ne läksytkin jossain vaiheessa ennen lasten nukkumaan menoa. Huolehtia lasten puhtaudesta, pyykkäyksestä, ruokakaupassakin jossain välissä tulisi piipahtaa. Ja vielä tämän päälle olla nainen. Hehkeä, hoikka, laitettu, hyvin pukeutuva, tyylikäs ja miehelleen omistautuva aina valmis partiolainen.

Jossain kohtaa minusta tuntuu että naisihmiseltä vaaditaan edelleen hyvin paljon, vaikka eletään 2010 vuotta, tasa-arvon kulta-aikaa. Tai tästä ainakin puhutaan. Silti ainakin minun tulee tällä hetkellä karsia jokaisesta osa-alueestani, jotta vuorokaudessa riittäisivät tunnit. Lapsia voi kasvattaa mieskin siinä missä nainenkin, mies osaa kävellä kauppaan ja miettiä ruoka-asiat siinä missä nainenkin, mies kykenee hyvin moneen siinä missä nainenkin, mutta silti nainen on tämän päivän kuningatar. Nainen pitää perheet kasassa omalla panoksellaan niin työssä kuin kotonakin. Väittäisin, että nainen on valmis uhraamaan jopa oman henkisen hyvinvointinsa, jotta perhe voisi hyvin ja rahaa tulisi töistäkin pöytään. Mutta missä menee raja, vai meneekö sitä?

Kommentit pois päältä artikkelissa pelkkiä tabuja?

Comments are closed.