Polaroid Photo

Pictures from Muutoksen tuuli

Muutoksen tuuli

tavallisen naisen tavallista elämää

to
17
helmi '11

leipää leipää

Ajattelin kirjoitella tänään siitä kuinka olen päättänyt, ettei meidään taloon tarvita kaupasta enää ostella leipää. Viimeviikkojen aikana meillä on talon emäntä häärinyt köykissä enemmän tai vähemmän jauhojen kanssa. Testannut mikä sopii minkäkin kanssa ja ennenkaikkea toimiiko lumi jossain vaiheessa apuna.

Kyllä vain. Meillä syödään omatekoista leipää johon jatkossa tulee myös kuituja, suolistolle tarpeellisia siemeniä jne. Uunituoretta leipää ei voita mikään. Kuinka kypsänä se kumisee ja rapeakuorisena se ei tarvitse päälleen kuin voinokareen. Jauhot pöllyävät pakkasista huolimatta. Aamulla juuri nousemaan ja iltapalalla on tuore leipä tarjolla. Perhe kiittää ja emäntä myös.

Lehdestä löysin muutamia hyviä uusia ohjeita ja lauseen, että omatekoinen leipä olisi tänä päivänä luksusta. Nouseva trendi. Aivan kuin puhuttaisiin muodista. Eikö Suomessa perheet ole kautta aikain leiponeet. Ei välttämättä leipää, mutta sämpylät, kakut, leivonnaiset. Emmekö me juuri ole omavaraista ja tuotteliasta kansaa. Vai ajaako sittenkinjenkit ohitse kun leipuri Jim Lahey jakaa New York Timesin sivuilla limppu ohjeitaan. Jonka muuten minäkin testaan viikonloppuna :)

Lämpimäisin tuoksuin toivettelen hyvää alkavaa pakkasviikonloppua.

Kommentit pois päältä artikkelissa leipää leipää

Comments are closed.