Polaroid Photo

Pictures from Muutoksen tuuli

Muutoksen tuuli

tavallisen naisen tavallista elämää

la
12
maalis '11

Tervetuloa kevät

Kuinka luminen katto muotoutuu räystään reunalle jääpuikoiksi, josta se jatkaa matkaansa auringon voimasta vedeksi ja taas alas talon vierustaan. Asfaltti on jo näkyvissä omassa pihassamme. Lapset kopsuttaa sen ympäriltä jäät pois, jotta tulisi kevät enemmän ja enemmän.

Kun pihalla seisoo aivan hiljaa voi kuulla sen, voi tuntea sen kasvoillaan. Kevään, auringon lämmön, linnun laulun. Myös tuulen. Tuuli kuuluu kevääseen, muuten ei lämmin ilma pääse perpohjolaamme lämmittämään. Saamme elää lintukodossa. Toisella puolen maailmaa on hätä suurin. Kuoleman saartamina he taistelevat etsien omaisiaan. Maapallo on siirtynyt 10cm ja Japani metrejä. Luonnon voimat ovat suurimillaan, joita vastaan ei pieni ihminen voi taistella. Joudumme nöyrinä taas toteamaan, että luonto 1 ihminen 0 .

En silti halua tietää kaikkea mitä maailmalla tapahtuu, sillä tieto lisää tuskaa. Olen oppinut itsestäni vuosien varrella liiallisen empatian. Itken lukiessani lehtijuttua hometalosta, itken lukiessani kirjaa, joka perustuu tosiasioihin Kiinan tuotantotehtaista, sinne unohdetuista tytöistä. Itken katsellessani tyttärieni tanssiesitystä. Olisinko yhtään onnellisempi ilman kyyneliä, ilman tuskaa toisen surusta…

Kuitenkin, aion kylvää tomaatin siemenet keittiöni ikkunalle kasvamaan, saamaan valoa ja myöhemmin aion istuttaa ne lämpöiseen paikkaan ja toivon että saan maistaa puhdasta itse kasvattamaani tomaattia omalla isolla terassillani, joka kevään korvalla pihaamme kohoaa. Hymyillä, sillä saan elää turvallisessa lintukodossa jossa suurin murhe on mennyt kova talvi.

Kommentit pois päältä artikkelissa Tervetuloa kevät

Comments are closed.