Polaroid Photo

Pictures from Muutoksen tuuli

Muutoksen tuuli

tavallisen naisen tavallista elämää

ke
6
kesä '12

sanalaskun paikkansa pitävyys

Hurjallehan se tuntuu, mutta Suomi on täynnä sanalaskuja sekä kaskuja. Erilaisiin tilanteisiin kuin nappi silmään sopivia. Se joka syyttä suuttuu, se lahjatta leppyy. Kyllä sopii jokaiseen tyttäreeni todella hyvin. Kuulin tämän isältäni joskus vuosia sitten ensi kertaa ja kun kuopukseni saa päähänsä suuttua mitättömästä asiasta, koitan pitää tämän mielessäni antaen hänelle aikaa toipua omasta suutahduksestaan. Tällä hetkellä mielen päällä on ollut enemmän tai vähemmän lausahdus ”odottavan aika on pitkä”. Kyllä, 9kk, varsinkin nämä viimeiset viikot, päivät, tuntuvat matelevan eteenpäin. Yksi päivä tuntuu ikuisuudelta. Kovasti olen koittanut asennoitua siihen, että tekemistä riittäisi koko ajalle, mutta se hiipuu hiljalleen. Eilen nurmikkoa ajaessani, kroppani totesi ettei enää metriäkään ja siirryin tylsistyneenä terassin rapuille istumaan katsellen miestäni, joka ajoi nurmikon loppuun sekä keskimmäistä tytärtäni joka puutarhakäsineet kädessään käytti taitavasti voikukan nirhainta.

Mutta miksi sitten odottavan aika tuntuukin aina ja joka kerta niin pitkältä. Vaikka tietää, ettei kukaan lapsistani ole vatsaani jäänyt, vaan kaikki syntyneet hyvin terveillä, valmiilla viikoilla. Elän tällä hetkellä koko ajan, ”sitten kun elämää”. Kun vauva on syntynyt, jaksan laittaa pihaan kukat, kun vauva on syntynyt pääsen kuopuksen kanssa tekemään sovitun pyörälenkin, sitten kun vauva syntyy, voin taas paremmin, sitten kun… Miksi ei nyt. Siksi, ettei kroppani enää taivu, olen kääntynyt odottamaan lähtöä. Luonto ajaa ihmisen tähän tilaan, jotain tapahtuu joka pakottaa naisen kääntymään sisäänpäin, valmistautumaan pienokaisen vastaanottamiseen, kuuntelemaan itseään ja omia voimavarojaan. On jotain mitä ihminen ei voi itse hallita. En voi itse päättää pienokaiseni syntymähetkeä. En voi siihen vaikuttaa, muuten kuin kuuntelemalla elimistöäni, valmistamalla oman mieleni tilaan, jossa kaikki on valmista vauvaa varten.

Ehkä odottavan aika on pitkä juuri siksi, että olisimme valmiit vastaanottamaan uutta elämää…

Kommentit pois päältä artikkelissa sanalaskun paikkansa pitävyys

Comments are closed.