Polaroid Photo

Pictures from Muutoksen tuuli

Muutoksen tuuli

tavallisen naisen tavallista elämää

ti
24
heinä '12

Kun maailma romahtaa

Kello käy, kohti aamu seitsemää. Pian soi taas herätyskello, herättää, painan lykkää nappulaa, en jaksa vielä. Pienokainen nukkuu liian levollisesti vieressäni, en halua häntä herättää taas kesken sikeän unen. Pian kello soi uudelleen, nyt on reagoitava, jottei päivälääkkeen anto veny ja sitä myöten iltalääkkeenkin. Elämä pyörii kellon, pumpun, lääkkejauheen ympärillä. Kaikki on suunniteltava niin että aina on lääkkeet ja pumppu mukana, on oltava päivällä joko kotona, tai jossain vessassa, kenties autossa piilossa katseilta pumppaamassa maitoa, jotta lääkkeen saa liuotettua. Huolehdi ruiskut, lääkekapselit mukaan.

Joka kerta on pienokainen herätettävä uniltaan ottamaan lääke, vaipanvaihto on tässä hyvä apu, mutta kuinka moni äiti raaskii herättää sikeää lapsen unta nukkuvaa vauvaa. Minun on pakko. En voi  lykätä. Kaikki on valmista ja kello lyö viisarinsa aikaan jolloin lääkeruisku on vietävä suullesi, joka haluaa rintaa, ei ruiskua. Pienet kätesi huitoo, jalkasi potkii ja minun on pidettävä sinusta tiukemmin kiinni, estettävä käsiäsi heilumasta, jotta en sinua vahingoita ruiskun päällä. Puoli milliä kerrallaan, koitan ruiskuttaa lääkettä suuhusi, niin että sinun olisi se helppo nielaista. Pyöräytät kieltäsi ja lääkemaito valuu poskeasi pitkin, huidot enemmän vaatien rinnasta lämmintä maidolle maistuvaa maitoa. Itku pyrkii taas silmäkulmastani ulos, ja puren hampaita yhteen. Sinut on lääkittävä taas. Alan olla väsynyt, iltaisin nukuttaisi ennen iltalääkettäsi, aamulla olisi ihana nukkua ilman herätystä. Ennen kaikkea antaa sinun nukkua rauhassa. Maailmani romahtaa joka kerta kun joudun sinulle antamaan lääkkeet, puoliväkisin. Näen pelon silmissäsi, ja silti. Koitan pitää sinut lähelläni, jotta kokisit turvaa, vaikket tykkääkkään ottaa lääkemaitoa. Voinko muuta, sillä lääke voi pelastaa sinut elämälle joka päivä. Silti, maailmani romahtaa ja koen olevani yksin.

Kommentit pois päältä artikkelissa Kun maailma romahtaa

Comments are closed.