Polaroid Photo

Pictures from Muutoksen tuuli

Muutoksen tuuli

tavallisen naisen tavallista elämää

to
15
loka '09

uusi koti

Kuinka se sanakin tuntuu jo niin helpottavalle. Uusi koti. Ainut vain että se on vasta ajatuksen asteella ja kaikki muu puuttuu. Asun siis uudessa kodissani öisin ja haaveilen sen rakentamisesta. Nalle puh-kansioni täyttyy hiljalleen huonekaluista, sisustuslehtien sivuista, tunnelmista, valoista, väreistä. Meidän uusi koti.

 Olen pian siivonnut kaksi päivää nykyisen kodin yläkertaa, kääntänyt ja vääntänyt, tuskastunut, nauranut hermostuneesti, kokenut onnistumista jossain kohtaa, mutta enemmän kuin tarpeeksi miettinyt uutta kotia. Olisipa pian kevät, olisinpa pian valmistunut, olisipa kaikki tässä ja nyt. Ihmismieli on harmillisen malttamaton. Kaikki pitäisi saada nyt ja heti, ilman suunnitelmia, laskelmia, suin päin vaan kohti uutta ja tuntematonta. Hullua sinällään, mutta koti on meille enemmän kuin tärkeä. Sitä on mietitty jo monta vuotta, laskettu, suunniteltu niin sisältä, ulkoa, pohjalta, pihasta, säilytyksiltä, toiminnoilta, valoisuudelta, joka puolelta ja silti kaikki on niin kesken. Pian lähtee viides ja kuudes vuosi käyntiin, kun tätä suunnitellaan. Mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Jossain vaiheessa varmaan sitä alkaa johonkin varastoon ostaa sopivaa laattaa ja tapettia ynnä muuta rakennuksessa tarvittavaa, joka on ajatonta, silmää mielyttävää. Uuteen kotiin sopivaa. Pihalle tulee ihana hyötypuutarha, paljon marjapuskia, perunapelto ja porkkanoitakin ajattelin laittaa. Mansikoita laitetaan muutamaan riviin, jotta saadaan lasten kanssa napsimansikat suoraan pellosta. Pihavaloja ollaan katseltu, kumpaakin miellyttävä korkeus löytynyt, paikkojakin ollaan mietitty, mihin sijoitetaan ja miten paljon. En halua, että pimeänä aikana lasten täytyy olla vain sisällä. Niin ja lapsille tulee ihana leikkimökki, sellainen johon aikuinenkin mahtuu seisomaan huoletta. Oi, silmissä siintää uusi koti ja se nostaa haaveillaan enemmän päätää aina näin syksyisin, kun siivousvimma yltyy, jonka seurauksena joudun toteamaan, että koti on pian liian pieni meidän perheelle.

Kommentit pois päältä artikkelissa uusi koti

Comments are closed.